Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΜΕΝΕΞΕΔΕΣ -ΕΦΗΜΕΡΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ -ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ -Το εξώφυλλο του βιβλίου θα είναι από πίνακα με μενεξέδες της ζωγράφου Γιώτας Αργιανά



ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑ 1 ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΟΙΗΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΜΕΝΕΞΕΔΕΣ -ΕΦΗΜΕΡΗ ΟΜΟΡΦΙΑ  ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΗΦΙΣΙΑ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2009 ΣΤΗΝ 55 ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΛΣΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
9-ΜΑΙΟΥ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕ ΠΛΑΚΕΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΙΒΛΙΟΥ



http://www.captainbook.gr/book/142190/menexedes-efimeri-omorfia
ΜΕΝΕΞΕΔΕΣ
  ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΗ


Το γυμνό σου σώμα
μενεξέδες έντυσα
στις λίγες μέρες της Άνοιξης
βελούδινο ένδυμα

***
Στην μέθη της αγκαλιάς σου
μπλέχτηκα στον ζεστό ήλιο
στο αεράκι, μια   ματιά ,
ένα ανέμισμα
***
Στον ανθό της καρδιάς
στο νέο κορμί
δυο χέρια έσμιξαν
στο χρυσό του Φεγγαριού
κομμάτι
***
Εύρωστη ομορφιά
άνθη που τα πέταλα ανοίγουν
απαλά……ένα - ένα στο φως
της μέρας μαγευτικά
***
Χειμώνες δεν κουβαλούν
ολόγυμνα θα μείνουν
στην πρώτη βροχή
στον πρώτο Φθινοπωρινό αέρα






Αποτελέσματα λογοτεχνικού διαγωνισμού

Με χαρά λάβαμε τις συμμετοχές για τον πρώτο λογοτεχνικό διαγωνισμό που προκήρυξε η εφημερίδα μας σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης Κηφισιάς, μια λέσχη που είχε δημιουργήσει η αείμνηστη συγγραφέας Κίρα Σίνου.


Τελικά στο διαγωνισμό συμμετείχαν 29 διηγήματα και 38 ποιήματα. Λάβαμε και δύο ποιητικές συλλογές αλλά επειδή ήταν εκτός θέματος δεν ήταν δυνατόν να διαγωνιστούν με τα υπόλοιπα ποιήματα. Εφόσον οι δημιουργοί τους όμως μας το επιτρέψουν κάποια από τα ποιήματα θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα «Κηφισιά».
Ανοίγοντας τους φακέλους με τα στοιχεία όσων διακρίθηκαν διαπιστώσαμε ότι οι συμμετοχές ήταν όχι μόνο από την Κηφισιά ή την Αττική αλλά από όλη την Ελλάδα, ακόμα και από την Κύπρο.
Στην επιτροπή των ποιημάτων ήταν οι Λένα Μερίκα, Σοφία Σφακιανάκη Ξενάκη και Μαριέττα Κονδυλάκη.
Στην επιτροπή των διηγημάτων ήταν οι Μάρω Κερασιώτη, Μίρκα Κονδάκη, Βαβούρα Λίτσα, Ανθή Ξενάκη, Ντόρα Τσέπα και Μυρτώ Κουρκουτά.
Έτσι λοιπόν στο βιβλίο που θα εκδοθεί με όσες συμμετοχές ξεχώρισαν θα συμπεριληφθούν ποιήματα των Παναγιώτα Ιωάννου, Εύας Χαλκιαδάκη Παπαδημητρίου, Μαρίας Παχίτη, Βενετίας Σιώντα, Μητς Μήτση, Κωνσταντίνας Λομβαρδία – Παπαχρήστου, Ευτυχίας Καπαρδέλη, Μαρίας Ζαβιανέλη, Δήμητρας Τσεπεντζή, Κωνσταντίνου Μπούρα, Αρτέμιδος Βαζιργιαντζίκη, Χρύσας Χιόνη, Γεωργίου Κόκκινου, Μαρίας Καρδαρά Δημητριάδου, Βασιλικής Απέργη, Γεωργίας Παπαδαρατσάκη, Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου Φιλιππίδου, Ευαγγελίας Φλώρου, Χλόης Αμαράντου και Ελένης Αντωνιάδου.
Και πεζά κείμενα των Ευαγγελίας Βαλάτα Τσιάμα, Ελένης Λύτρα Χαραρά, Μαρίας Παχίτη, Κώστα Τσώνου, Νίκου Δυοβουνιώτη, Γιώργου Νικολόπουλου, Έβης Παπιδά, Ιωάννας Μπάκα, Νανάς Λαΐου Μανδάλη και Κατερίνας Ζαβού.
Το εξώφυλλο του βιβλίου θα είναι από πίνακα με μενεξέδες της ζωγράφου Γιώτας Αργιανά από το εργαστήρι ζωγραφικής της Ιφιγένειας Κορακιανίτη.
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, το Μάιο του 2009.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και ευχόμαστε να υπάρχει πάντα διάθεση για δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου